TIP! Huszar Delft moet je doen!

 

                                                                              HUSZAR DELFT

 

Dol op hergebruik, kringloop en goed eten... we gaan naar Huszar!

Ik neem je mee:) Na een tocht langs het water, komen we aan bij de Hooikade. De terrasboot ligt er aantrekkelijk bij, tientallen fietsers, boten, wandelaars en studenten passeren dagelijks dit fijne plekje.

 

Huszar is gevestigd op de begane grond van het "Bacinol 2".

Bij binnenkomst gaat mijn aandacht direct naar de enorme kastenwand achter de bar, deze is bedacht en uitgevoerd door eigenaresse Marieke. De gehele wand is gevuld met allerlei kasten. Zij koos willekeurig kasten uit bij kringloopwarenhuis Het Goed in Vlaardingen en Schiedam.

Achter ieder deurtje schuilt een verassing, van platenspeler tot minibieb, van lief vaasje tot speelgoed..

Speelgoed, ha! De kinderen ben ik eventjes vergeten, Ik besluit op zoek te gaan en vind ze bij de speelhoek."mama kijk eens" roepen ze door elkaar, ze zitten heel schattig op hun knietjes bij een kastje, een klein kastje met daarin: Het Muizenhuis!

           ​

Dit gaat vast goedkomen, ik zoek een plekje op in de ruimte, de grote ramen doen veel licht binnenkomen wat een aangenaam gevoel geeft. De lunch kaart ziet er veelbelovend uit, "Wij werken zoveel mogelijk met lokale ondernemers". Yes! leuk!

Eerlijke producten van goede komaf, Huszar heeft alles op een rij en ook meteen op een rij gezet op de laatste bladzijde van de menukaart.

 

En over kaarten gesproken..Bij Huszar vind je alleen Nederlands speciaalbier, "Om dicht bij ons concept te blijven hebben wij ervoor gekozen om alleen Nederlands speciaalbier te schenken ".

Op de drankenkaart op tafel vind je een uitgebreid overzicht van de bieren met een smaakomschrijving en een plattegrond van Nederland zodat je weet waar de bieren vandaan komen.

Menig bierliefhebber zou hier toch keuzestress van krijgen ;) Ondertussen zie ik steeds meer grappige en leuke details in de kastenwand, bij het gastenboek, kleine tekeningen op de muur, lieve gedichten. Mijn kringloop en upcycle hartje maakt sprongetjes! Kijk eens naar dit kaartje bij het menu... "Love Food, Hate Waste"

Ik kijk om mij heen, iedereen lijkt hier op zijn gemak te zijn, het personeel werkt daar goed aan mee, hier zit ik dan.. heel tevreden met een kopje koffie, zojuist gebracht door een vriendelijke jonge meid die duidelijk plezier heeft in haar werk.

  

Er is een schaakwedstijd gaande, grappig, ik las net op Facebook bij Huszar, dat zij vorige week een volle zaak hadden met jong talent, kinderen van een muziekschool gaven een optreden op het podium. Blijkbaar is dit een creatieve verzamelplek, broedplaats zoals je dat tegenwoordig noemt, ach.. hoe je het ook noemt... ik hou er wel van!

Ik kijk nog even lekker om mij heen, eens kijken wat er hier nog meer te ontdekken valt, behalve die huisgemaakte taarten op de bar die steeds mijn aandacht proberen te trekken ;)

Laat ik nu maar eens iets eten kiezen, de kinderen heb je geen kind aan.. leggen nu een treinbaan aan, ik heb geen haast maar heb wel enorme trek gekregen van al dat lekkers wat hier voorbij komt.

Wat een fijne zondag middag, bootjes kijken, wegdromen over een eigen boot ( heb nu een opblaasboot) een picknickmand van Huszar, uren op een bootje, opstappen bij Huszar... heerlijk!  

 

En die terrasboot.. die ga ik de volgende keer ontdekken!

Oja.. deze foto nog even.. Abel wou niet meer mee naar huis.. geef hem eens ongelijk ;)

 

Meer over Huszar?

 

http://www.huszar.nl/ en natuurlijk op social media: "Huszar"

*Bier*Borrel*Eerlijk eten*Lunch*Diner*Terras op het water* Delft*

 

 

© 2016 - 2017 Werkwinkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel